Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пилешки бутчета Кокошки

Печени пилешки бутчета Кокошки

Печени пилешки бутчета Кокошки
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"С усет на готвач и творческата ръка на художник - такива бутчета сме сготвили днес"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер
  • моркови - 1 бр.
  • карфиол - маринован
  • камби - маринован
  • пикантина - за пиле
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре самите бутчета. Слагаме ги в съд и варим, но не до пълната им готовност, защото след това ще ги поставим във фурната, за да ги запечем.

След като са почти сварени, вадим и нареждаме в тавичка, в която сме налели част от бульона.

Натриваме ги с масло и поръсваме с подправката. Поставяме отново във фурната за около 5 минути.

Изваждаме и слагаме в чинии по едно пилешко бутче и започваме да оформяме като кокошка.

От карфиола и камбите, които нарязваме на тънки ивици, оформяме като гнездо.

Отгоре поставяме бутчето, което с помощта на моркова, черния пипер и дафиновия лист оформяме самата кокошка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: