Пролетна яхния с лапад и телешко
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Пролетна яхния с лапад и телешко

Пролетна яхния с лапад и телешко

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
4334k3k1k5
Пролетна яхния с лапад и телешко
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
18/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"Лапад и телешко - очаквано вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • лапад - 300 г (може и замразен)
  • пресен лук - 2 връзки
  • телешко месо - 500 г
  • олио - 20 - 30 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен
  • черен чипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки телешкото месо и го сварете. Аз ползвах консервирано месо и не ми се наложи да го варя предварително.

Измийте и нарежете лапада и пресния лук.

В тенджера сложете олиото, нарязаните лук и лапад. Задушете зеленчуците за кратко с малко вода.

Когато водата се изпари, добавете брашното, червения пипер, джоджена, черния пипер и сол на вкус. Разбъркайте.

Налейте три чаши топла вода и оставете на бавен огън да къкри за около 20 минути.

Накрая прибавете телешкото месо и гответе още 20 минути.

Поръсете с пресен магданоз и ястието е готово за сервиране.

Бон Апети!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: