Начин на приготвяне
Оваляйте телешкото месо обилно в брашното и оставете да попие.
Накълцайте с остър нож на ситно кромид лук и скилидките чесън и ги запържете за 4 минути в зехтина на умерен огън.
Добавете месото, черен пипер и щипка сол и запържете и него за 3-4 минути при малко по-силен огън.
Сипете рома и бъркайте една минута, за да се изпари алкохолът, след това налейте бульона, доматеното пюре и овкусете с още сол.
Тук е моментът да добавите и зеленчука по ваш избор, освен ако е такъв, който се сварява бързо - в такъв случай го сложете на по-късен етап.
Задушете телешката яхния под капак за 40 минути, след което долейте още бульон или вода, ако искате повече чорбичка на яхнията и варете още 30 минути на слаб огън.
Поднесете вкусната яхния с телешко и ром, поръсена с накълцан магданоз и с хубав домашен хляб за топене или обикновен сварен бял ориз.
Разкош!
Да ви е вкусно!