Яхния с телешко и ром

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Яхния с телешко и ром
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Апетитна телешка яхния с ром, която може да сервирате с разнообразие от гарнитури"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г на кубчета
  • брашно - 40 г
  • зехтин - 50 мл
  • ром - 50 мл тъмен
  • лук - 80 г
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 140 г
  • бульон - 300 мл телешки
  • зеленчуци - 150 г по избор (артишок, зелен фасул, гъби кладница)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 3 щипки
  • магданоз - свежи листа, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оваляйте телешкото месо обилно в брашното и оставете да попие.

Накълцайте с остър нож на ситно кромид лук и скилидките чесън и ги запържете за 4 минути в зехтина на умерен огън.

Добавете месото, черен пипер и щипка сол и запържете и него за 3-4 минути при малко по-силен огън.

Сипете рома и бъркайте една минута, за да се изпари алкохолът, след това налейте бульона, доматеното пюре и овкусете с още сол.

Тук е моментът да добавите и зеленчука по ваш избор, освен ако е такъв, който се сварява бързо - в такъв случай го сложете на по-късен етап.

Задушете телешката яхния под капак за 40 минути, след което долейте още бульон или вода, ако искате повече чорбичка на яхнията и варете още 30 минути на слаб огън.

Поднесете вкусната яхния с телешко и ром, поръсена с накълцан магданоз и с хубав домашен хляб за топене или обикновен сварен бял ориз.

Разкош!

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: