Пармезанови картофки

18/02/2018
"Уханни, хрупкави и толкова вкусни, че всички искат да ни дойдат на гости, за да ги опитат "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо699
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • червени картофи - 6 бр.
  • краве масло - 45 г
  • пармезан - 25 г настърган
  • чесън на прах - 3 г или 1 ч.л.
  • сол
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре и се нарязват на тънки филийки като за чипс. Най-добре е за целта да се използва ренде. Картофите се слагат в купа.

Поръсват се със сол, настърган пармезан, чесън на прах, суха мащерка и черен пипер. Кравето масло се оставя да омекне и също се прибавя към картофения чипс. Всичко се обърква добре.

Предварително се намаслява формичка за мъфини. Взема се от чипса и се нарежда във всяка формичка като кула.

Картофките се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Пармезановите картофки са прекрасно предястие или гарнитура към различни ястия.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар