Атрактивна погача за Зарезан

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1484140115175
19/02/2018
"Който и празник да решите да отбележите на 14 февруари, погачата е задължителна "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото и сипете малко в купичка при маята и захарта, разбъркайте и прибавете брашно.

Оставете на топло да се активира, разбийте яйцата, отделете единия жълтък за намазване. Разбийте яйцата със останалото мляко и олиото. Пресейте брашното, направете кладенче и изсипете двете смеси.

Замесете еластично тесто, което намажете с олио и оставете да втаса. Тестото разделете на 2 части и малко колкото орех за декорацията. Едната част хубаво оформете на голяма обла топка, поставете я в центъра на тавата.

Другата част разточете на голяма кора, намажете с масло и навийте на руло, нарежете я на 8 част широки около 4 см.

Всяка част притиснете с нож по средата а половината и на кръст притиснете. Подредете ги около централната топка, от най-малката част оформете малки топчици и оформете грозд с дръжка.

След като втаса питката, я намажете с разбития жълтък, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 градуса за около 40 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар