Начин на приготвяне
Затоплете млякото и сипете малко в купичка при маята и захарта, разбъркайте и прибавете брашно.
Оставете на топло да се активира, разбийте яйцата, отделете единия жълтък за намазване. Разбийте яйцата със останалото мляко и олиото. Пресейте брашното, направете кладенче и изсипете двете смеси.
Замесете еластично тесто, което намажете с олио и оставете да втаса. Тестото разделете на 2 части и малко колкото орех за декорацията. Едната част хубаво оформете на голяма обла топка, поставете я в центъра на тавата.
Другата част разточете на голяма кора, намажете с масло и навийте на руло, нарежете я на 8 част широки около 4 см.
Всяка част притиснете с нож по средата а половината и на кръст притиснете. Подредете ги около централната топка, от най-малката част оформете малки топчици и оформете грозд с дръжка.
След като втаса питката, я намажете с разбития жълтък, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 градуса за около 40 минути.