Специалитет с агнешки ребърца

20/02/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо447
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се натрупва с олио, черен пипер и ситно нарязана мащерка. Маринова се няколко часа и преди да се изпече, се посолява.

В дълбока тава се поставя решетка, сипва се вода малко под нивото ѝ и върху нея се поставя месото. Съдът се покрива плътно с алуминиево фолио. Пече се на среден огън до готовност.

Оризът се пържи в 80 мл олио до златисто, прибавя се червеният пипер, нарязаният лапад. Задушава се до омекване на лапада.

Залива се с 300 мл от агнешки бульон и се пекат във фурната до готовност.

Картофите, измити и обелени, се нарязват на резенчета, изпържва се и се оставят на топло. Лукът се нарязва на ситно, прибавят се останалите зеленчуци и виното и се задушава до готовност.

Накрая се прибавят доматчетата и неколкократно се обръщат.

Печените агнешки ребърца се поднасят гарнирани със задушените зеленчуци, картофите и лапада. Поръсва се с магданоз и листенца мащерка.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар