Начин на приготвяне
Месото се натрупва с олио, черен пипер и ситно нарязана мащерка. Маринова се няколко часа и преди да се изпече, се посолява.
В дълбока тава се поставя решетка, сипва се вода малко под нивото ѝ и върху нея се поставя месото. Съдът се покрива плътно с алуминиево фолио. Пече се на среден огън до готовност.
Оризът се пържи в 80 мл олио до златисто, прибавя се червеният пипер, нарязаният лапад. Задушава се до омекване на лапада.
Залива се с 300 мл от агнешки бульон и се пекат във фурната до готовност.
Картофите, измити и обелени, се нарязват на резенчета, изпържва се и се оставят на топло. Лукът се нарязва на ситно, прибавят се останалите зеленчуци и виното и се задушава до готовност.
Накрая се прибавят доматчетата и неколкократно се обръщат.
Печените агнешки ребърца се поднасят гарнирани със задушените зеленчуци, картофите и лапада. Поръсва се с магданоз и листенца мащерка.