Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Специалитет с агнешки ребърца

Специалитет с агнешки ребърца

Специалитет с агнешки ребърца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 1.5 кг
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • мащерка
  • олио
  • зелен фасул
  • ряпа
  • броколи
  • чери доматчета
  • картофи - 4 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • лапад - 500 г
  • ориз - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се натрупва с олио, черен пипер и ситно нарязана мащерка. Маринова се няколко часа и преди да се изпече, се посолява.

В дълбока тава се поставя решетка, сипва се вода малко под нивото ѝ и върху нея се поставя месото. Съдът се покрива плътно с алуминиево фолио. Пече се на среден огън до готовност.

Оризът се пържи в 80 мл олио до златисто, прибавя се червеният пипер, нарязаният лапад. Задушава се до омекване на лапада.

Залива се с 300 мл от агнешки бульон и се пекат във фурната до готовност.

Картофите, измити и обелени, се нарязват на резенчета, изпържва се и се оставят на топло. Лукът се нарязва на ситно, прибавят се останалите зеленчуци и виното и се задушава до готовност.

Накрая се прибавят доматчетата и неколкократно се обръщат.

Печените агнешки ребърца се поднасят гарнирани със задушените зеленчуци, картофите и лапада. Поръсва се с магданоз и листенца мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: