Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Испански сладкиш Quesada

Испански сладкиш Quesada

Испански сладкиш Quesada
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Дали испанските сладкиши са толкова страстни, колкото испанците или само така ни се струва"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 250 г
  • кисело мляко - 180 г
  • масло - 120 г разтопено (не топло)
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • лимон - 1 бр. само кората
  • прясно мляко - 700 мл
  • сладко - 200 г
  • олио - за намазняване на формата
  • брашно - за поръсване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата, захарта, киселото мляко, настърганата кора от един лимон и разтопеното масло.

Объркайте брашното с бакпулвера и постепенно го прибавете към сместа, като не спирате да разбивате.

Накрая добавете прясното мляко и разбийте до еднородна смес.

Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка. Печете на 170 градуса около 60 минути или до суха клечка. Ако е необходимо, по време на печенето покрийте с фолио.

Готовия сладкиш оставете за 10 минути в изключена и отворена фурна.

Извадете и след като изстине, напълно го обърнете. Намажете със сладко по ваш избор.

Забележка: Сладкишът може да се консумира поръсен с пудра захар, намазан с мед или без никакви добавки!

Испанският сладкиш Quesada е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: