Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Филе от риба по испански с апетитен сос

Филе от риба по испански с апетитен сос

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Впечатляваща визия и още по-впечатляващ вкус - как да му устои човек"

Необходими Продукти

  • филе от риба - 800 г
  • печурки - 500 г
  • маслини - 15 бр. зелени
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • риган - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • захар - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • лимон - 1 бр.
  • магданоз - 10 стръка
  • домати - 1 бр.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от рибата се поръсва с лимонов сок и се оставя така за около 20 минути, след което се добавя малко сол и черен пипер.

Загрейте тиган с олио, филетата оваляйте в галетата и изпържете до златисто, извадете и поставете върху кухненска хартия.

Нарежете лука на ивици или кръгчета, гъбите също. Отстранете костилките на маслините или използвайте зелени без костилки.

В същата мазнина задушете зеленчуците, като първо сложите лука и нарязаните на ивички гъби. По късно добавете доматеното пюре, захарта, ригана, сока от резен лимон и най-накрая маслините.

Оставете да се смесят вкусовете и изключете. В подходящи чинии сложете парче риба и от ароматния сос със зеленчуци.

Отгоре добавете парченца домат, магданоз и резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: