Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от риба по марокански

Филе от риба по марокански

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Филе от риба по марокански
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 800 г филе
  • домати - 3 бр.
  • червени пиперки - 2 бр.
  • лук - 1 бр., червен
  • чесън - 1 скилидка
  • лешници - 100 г сурова ядка
  • лимони - 3 бр.
  • кориандър - 1/2 връзка пресен
  • кимион - 1/2 к.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме добре охладените рибни филета. Почистваме ги внимателно с пинцета от гръдни костици и премахваме кожата. Посоляваме ги и ги подправяме с черен пипер. Поставяме рибата в съд и я подготвяме за мариноване.

Приготвяме маринатата от нарязания на полумесеци лук, скилидката чесън, накъсания кориандър, кората и сока на единия лимон.

Семената от кимиона запичаме леко в сух тефлонов тиган. Прибавяме ги към сместа.

Заливаме филетата и ги мариноваме за 3 часа.

Червената чушка нарязваме на тънки пръчици. Лимоните режем на шайби, а лешниковите ядки запичаме за кратко в същия тиган.

Всяко мариновано филе поставяме в плик от хартия за печене,

предварително намазана със зехтин.

Върху рибата подреждаме резените от лимона, червената пиперка и поръсваме с нарязаните на едро лешници.

Печем в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за 25 минути.

В случая рецептата приготвих от пъстърва, но можете да импровизирате с всякакво рибно филе - тилапия, костур, амур, кефал, треска.

Адаптирано от списание Кулинарен уикенд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: