Начин на приготвяне
Подсушаваме добре охладените рибни филета. Почистваме ги внимателно с пинцета от гръдни костици и премахваме кожата. Посоляваме ги и ги подправяме с черен пипер. Поставяме рибата в съд и я подготвяме за мариноване.
Приготвяме маринатата от нарязания на полумесеци лук, скилидката чесън, накъсания кориандър, кората и сока на единия лимон.
Семената от кимиона запичаме леко в сух тефлонов тиган. Прибавяме ги към сместа.
Заливаме филетата и ги мариноваме за 3 часа.
Червената чушка нарязваме на тънки пръчици. Лимоните режем на шайби, а лешниковите ядки запичаме за кратко в същия тиган.
Всяко мариновано филе поставяме в плик от хартия за печене,
предварително намазана със зехтин.
Върху рибата подреждаме резените от лимона, червената пиперка и поръсваме с нарязаните на едро лешници.
Печем в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за 25 минути.
В случая рецептата приготвих от пъстърва, но можете да импровизирате с всякакво рибно филе - тилапия, костур, амур, кефал, треска.
Адаптирано от списание Кулинарен уикенд.