Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Каши»Каша от сирене, яйца и сланина

Каша от сирене, яйца и сланина

Елена ПетроваЕлена Петрова
Чирак
3110220
Каша от сирене, яйца и сланина2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • сланина - 250 г
  • сирене - 150 г
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 200 г
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва на парченца и се запържва.

В отделената от сланината мазнина се запържва брашното, след което се разрежда с малко вода. Консистенцията трябва да е като на боза.

Кашата се вари 5-6 минути. Прибавя се натрошеното сирене и се връща на котлона за повторно завиране.

Разсипва се в чинийки за сервиране и отгоре се нареждат пръжките от сланина и по едно забулено яйце, поръсено с червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: