Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Бъркани Яйца»Праз със сланина и яйца на тиган

Праз със сланина и яйца на тиган

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Праз със сланина и яйца на тиган1 / 2
03/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Чуден аламинут за заети домакини"

Необходими Продукти

  • сланина - 100 г
  • праз - 4 - 5 стръка
  • яйца - 5 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете праза на ситно. Нарежете сланината на малки хапки.

Ако е солена, първо я накиснете в студена вода. Сменете водата няколко пъти, за да се обезсоли.

В дълбок тиган с малко олио запържете сланината.

Прибавете към нея нарязания праз и разбъркайте.

Гответе на слаб котлон до омекване на праза.

Добавете черния и червения пипер и при необходимост сол на вкус.

Разбийте яйцата и ги прибавете и тях.

Гответе бърканите яйца още 2-3 минути до готовност.

Празът със сланина и яйца на тиган е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Тази седмица ще изкараме на праз.
09.01.2019 02:14