Овнешко рагу

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Овнешко рагу2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"С тази рецепта ще ви разкрием истинския вкусна овнешкото месо - неустоим е!"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 500 г от плешка без кости
  • масло - 50 г
  • магданоз - 1 корен
  • ряпа - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • картофи - 600
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 6 - 8 зърна + малко червен пипер по желание
  • магданоз
  • копър
  • сол
  • бульон - 1 кубче месен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета, заливаме с горещ бульон или вода, посоляваме и задушаваме на много тих огън почти до омекване.

Прибавяме нарязаните на парченца и изпържени в масло зеленчуци, ситно нарязаните картофи, подправките, доматеното пюре, поръсваме с брашното и задушаваме до пълно омекване.

Поднесете овнешкото рагу със ситно нарязан магданоз или копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: