Испанска тортиля с картофи и лук на фурна

Диана АндроваДиана АндроваГотвач15410231
21/02/2018
"Вкусно по испански - истинска испанска тортиля с картофи и лук на фурна "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 553
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам, обелвам и нарязвам картофите на малки кубчета, които ги задушавам за около 5-6 минути в малко зехтин, докато придобият лек златист цвят.

Разбърквам периодично, за да не загорят. Добавям зеления лук, който предварително нарязвам на малки колелца.

Задушавам ги заедно около 5 минути (под капак, за да запазим зеления цвят на лука) на слаб огън. Прибавям прясното мляко, кърито, черния пипер и солта.

Оставям за около 10 минути на слаб огън. След като сместа се сгъсти, отвеждаме съда от котлона и добавяме натрошеното сирене. Разбъркваме хубаво и преместваме картофената смес в намазана с олио тава.

Яйцата се разбиват с вилица в голяма купа и ги изсипваме в тавата. Разбъркваме всичко добре и печем в предварително загрята фурна за около 30 минути.

Малко преди ястието да се сготви напълно, поръсваме обилно с настърган кашкавал (аз поръсвам и с шарена сол) и печем, докато се зачерви. Ястието се сервира топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар