Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с чоризо (tortilla de sobrasada)

Омлет с чоризо (tortilla de sobrasada)

Омлет с чоризо (tortilla de sobrasada)
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Леко пикантен и много ароматен - омлет, който ще хапнете с удоволствие"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • паста от чоризо - 20 г (sobrasada)
  • сол - щипка
  • зехтин - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа. Сложете зехтина в тигана и изчакайте за загрее. Добавете чоризото и го запържете за няколко минути. Излейте яйцата вътре.

С помощта на шпатула разбъркайте леко, така че да разпределите равномерно чоризото. Изчакайте да се изпече от едната страна. Надигнете от единия край и прегънете до половина.

По същия начин затворете и другата част. Внимателно обърнете омлета от другата страна и изчакайте да се запече.

Този омлет най-често го приготвят за закуска, като си правят сандвич от него.

Топла франзела, а вътре в нея една вкусна Tortilla de sobrasada :)

Омлетът с чоризо (tortilla de sobrasada) е страхотен, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: