Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се режат на кръгчета. Не трябва да са много тънки.
След това тиган се помазва с малко олио и се редят картофите. Редят се плътно, да покрият дъното на тигана. Когато са готови от едната страна се обръщат и от другата страна.
В купа се разбиват яйцата и се подправят със сол на вкус. След като картофите са готови се изливат разбитите яйца.
През това време се реже шпекът и маслините. Кашкавалът се настъргва.
Когато и яйцата са готови се поръсва леко отгоре с босилек и черен пипер. След това се редят отгоре шпекът и маслините. Поръсва се с настъргания кашкавал и се оставя да се разтопи.
Когато кашкавалът се разтопи, омлетът се сваля от котлона.
Омлетът с картофи, шпек и кашкавал е готов.
Коментари