Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Испански селски хляб

Испански селски хляб

Испански селски хляб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Сигурно и испанските баби могат да ви изненадат с това-онова, като например изпитана рецепта за невероятния испански селски хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • мая - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • маслини - 150 г
  • розмарин - 2 - 3 клонки, само листата
  • зехтин - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • вода - 300 - 350 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината топла вода се натрошава и разбърква маята със захарта и оставяме за 10 минути, за да се активира. Смесва се в тавичка брашното със солата, зехтина, останалата вода и шупналата мая.

Маслините се обезкостяват и нарязват на едри парчета, листата розмарин се нарязват на ситно. Сипваме в кашата и замесваме средно меко тесто.

Намазва се с мазнина и оставяме да втаса на топло покрито с фолио за 2-3 часа.

В малка тавичка върху хартия за печене леко се намазва с зехтин и поръсваме с царевично брашно.

Тестото повече не се меси, само се поставя внимателно върху хартията, оформя се като хляб и отгоре поръсваме с малко царевично брашно.

Фурната се загрява на 180 градуса и печем хляба за 35-40 минути до златиста коричка. Изважда се върху решетка и покриваме с кърпа, докато се охлади, чак тогава се нарязва с къдрав нож.

Това е истинският вкус на прясно изпечен испански селски хляб - уникален!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: