Патладжан с домати и халуми

25/02/2018
"Познайте от три пъти кое е най-любимото ни вегетарианско ястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и нарязват по дължина наполовина. Леко се издълбават с лъжица да станат на лодки. Посоляват се и се оставят да престоят 20 минути, след това се измиват. Слагат се в намазнена тавичка, поливат се с малко олио и се изпичат във фурна на 200°С до златисто.

Доматите се отцеждат от сока, нарязани са на ситно. Подправят се със сол на вкус и щипка захар, 3-4 с.л. зехтин и малко босилек.

Сиренето се нарязва на филийки около 1 см, подправя се с мащерка и се полива със зехтин. Пече се на грил тиган непосредствено преди сервиране.

Патладжаните се пълнят с доматената смес и се гарнират с филийки сирене.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар