Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото от лимец и гъби

Ризото от лимец и гъби

Ризото от лимец и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"И италианците могат да понаучат това-онова от нас - например как се прави ризото без ориз"

Необходими Продукти

  • лимец - 1 ч.ч.
  • гъби - 1 бурканче мариновани
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • масло - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лимеца и го накиснете във вода за около 30 минути.

В дълбок тиган загрейте маслото и олиото. Прибавете ситно нарязаните лук и моркови. Задушете до омекване, след което добавете отцедения от водата лимец.

Налейте бялото вино и изсипете маринованите гъби заедно с маринатата. Долейте 1.5 ч.ч. вода.

Оставете ястието да къкри на тих огън, като го разбърквате.

Гответе до омекване на лимеца.

Ако е необходимо, добавете още малко вода.

Овкусете ризотото със сол и черен пипер.

Ризотото от лимец и гъби е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: