Печени Пуешки Пържоли

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Печени Пуешки Пържоли
Снимка: Живка Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Да видим можете ли да изядете сами цяла печена пуешка пържола"

Необходими Продукти

  • пуешки пържолки - 1 кг (4 - 5 бр.)
  • мед - 2 с.л.
  • лимони - 2 бр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • чубрица
  • магданоз - сушен
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките се измиват, подсушават и начукват, за да станат по-тънки и еднакви.

Приготвя се марината от изцеден лимон, зехтин, мед и горчица. Престояват в нея няколко часа. Овалват се в подправки.

Фурната се загрява.

В йенско стъкло пуешките пържоли се пекат под капак. Накрая се маха капакът и се запичат леко до златист загар.

Печените Пуешки Пържоли са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: