Начин на приготвяне
Измийте карфиола и го сложете да се свари в подсолена вода. Извадете го, пасирайте и оставете да се охлади. Нарежете на ситно лука и го сотирайте в малко мазнина.
Добавете към него куркумата, разбъркайте и отстранете от огъня. Скълцайте на ситно магданоза. Когато всички продукти изстинат, смесете карфиола, брашното, бакпулвера, лука и магданоза.
Добавете разбитите яйца, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Загрейте в голям широк тиган няколко супени лъжици мазнина. Изсипете сместа в сгорещеното олио, разстелете и веднага намалете огъня на слаб.
Покрийте и оставете да се готви. Обърнете омлета с помощта на чиния и го оставете да се задържи и от другата страна.