Домашен Пелин

Домашен Пелин

ТеодораТеодора
Новак
3
12
7
6
27/02/2018
"Знаете ли колко наздравици могат да се вдигнат с ароматен домашен пелин"
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 537
  • Преглеждания за месеца679
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Билките за пелин 1 л трябва да са 4 кг. Ако желаем пелинът да е по-слаб, слагаме по малко количество билки, 25%

Пелинът се прави от бяло вино, което е здраво и качествено. Ползва се както дюли, ябълки, круши, така и билки.

Пелинът се прави по следния начин. Измиват се добре всички плодове и се режат на едри резени. Там, където ще се слага пелинът, на кранчето трябва да има специална решетка, наречена дренажна.

Най-отдолу на съда се поставя чепки грозде, отгоре се посипва с билки и отгоре с плодове. Това се повтаря до напълване на две трети от съда.

След като сме направили това, изсипваме виното, което не трябва да е по-малко от 10-20 см над плодовете. Оставя се така за около 35-40 дни, като от време на време се разбърква.

Виното или пелинът е готов в края на ноември месец.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#220339
С червено вино става ли?
0
0