Начин на приготвяне
Измитото патешко месо нарязваме на порционни парчета и варим в около 2 литра вода в тенджера до омекване на месото.
Времето за сваряването на месото е според съда, който използваме. Най-бързо става в тенджера под налягане.
В тиган загряваме олиото и запържваме нарязаните на едро кромид лук, целина и задушаваме за 5 минути под капак.
Добавяме нарязаните на кубчета моркови и задушаваме още 10 минути. Към зеленчуците добавяме замразения грах, разбъркваме и захлупваме с капака отново.
След около 10 минути добавяме червения пипер, черния пипер, сол, семената кориандър и бахара.
Изсипваме съдържанието на тигана в тенджерата при свареното патешко месо и оставяме да къкри на слаб котлон около 30 минути.
Ако използвате тенджера под налягане, оставете да ври 10 минути след вдигането на парата на намален котлон.
Ястието консумираме горещо, гарнирано със свеж магданоз и пикантни люти чушлета.
Патешкото с грах е готово.
Коментари