Патешко с грах

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Патешко с грах4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Ако от кухнята се носи вълшебен аромат, значи на котлона къкри патешко с грах"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1.3 кг
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 ч.ч., нарязана на ситно
  • грах - 800 г /замразен бейби грах/
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кориандър - 1 к.л., семена
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • люти чушки - 2 бр. /сушени/
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото патешко месо нарязваме на порционни парчета и варим в около 2 литра вода в тенджера до омекване на месото.

Времето за сваряването на месото е според съда, който използваме. Най-бързо става в тенджера под налягане.

В тиган загряваме олиото и запържваме нарязаните на едро кромид лук, целина и задушаваме за 5 минути под капак.

Добавяме нарязаните на кубчета моркови и задушаваме още 10 минути. Към зеленчуците добавяме замразения грах, разбъркваме и захлупваме с капака отново.

След около 10 минути добавяме червения пипер, черния пипер, сол, семената кориандър и бахара.

Изсипваме съдържанието на тигана в тенджерата при свареното патешко месо и оставяме да къкри на слаб котлон около 30 минути.

Ако използвате тенджера под налягане, оставете да ври 10 минути след вдигането на парата на намален котлон.

Ястието консумираме горещо, гарнирано със свеж магданоз и пикантни люти чушлета.

Патешкото с грах е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
На пръв поглед толкова обикновено, а всъщност ужасно вкусно. Патешкото придава страхотен аромат, опитвала съм и е разкошно домашно ястие.
02.03.2018 10:47
2