Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешки хапки, панирани с брашно и яйце

Пилешки хапки, панирани с брашно и яйце

Пилешки хапки, панирани с брашно и яйце
Снимка: Геновева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Децата са сред най-големите почитатели на панираните пилешки хапки, затова често им ги правим"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 20 г
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на парчета. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя в хладилник за 1 час. Изважда се да се отпусне.

Яйцето се разбива с водата. Парчетата месо се овалват първо в брашното, после в яйчената смес, пак в брашното и после пак в яйцето.

Пържат се в сгорещено олио до златист цвят и се обръщат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: