Тортиля с риба Треска (Tortilla de Bacalao)

01/03/2018
"Свежо предложение с риба, което вярваме, че ще приемете "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • треска - 400 г филе
  • яйца - 6 бр. М
  • лук - 1 глава, средна
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - 1/2 шепа, накълцан
  • зелени чушки - 1 бр. (по желание)
  • зехтин - 40 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една по-различен на вид тортиля, която повече има вид на омлет, защото се сгъва. Типична е за Паис Баско, където е неизменна част от меню Сидрерия, предлагано във всеки местен ресторант-сидрерия. Автентичният ѝ вид е да изглежда мека, сочна, което предполага яйцата да останат леко течни отвътре, а отвън да е добре запечатана.

Първо накълцайте лука, чушката (в случай че сте избрали да сложите) и чесъна. Запържете ги в зехтина за около 5-6 минути.

През това време сложете рибата в отделен съд на котлона с един пръст вода и щом започнат да излизат балончета, я извадете върху абсорбираща хартия, която да поеме водата от нея. Така само я попарваме един вид, за да можем да я натрошим в тортилята.

Щом зеленчуците са готови, омекнали, но не препържени, сложете треската - разчупвайки я с пръсти и отделяйки кожата и възможни костици. Добавете и магданоза и разбъркайте за кратко.

Отцедете от мазнината, оставяйки съвсем мъничко в тигана, а сместа от риба и зеленчуци оставете лекичко да се охлади, след което смесете със яйцата - предварително разбити с малко сол.

Върнете в тигана, загрят на силен огън и изчакайте да се запече 1-2 минутки (зависи от диаметъра на тигана и дебелината на тортилята съответно). Сгънете подобно на омлет и обърнете за кратко. Както казахме, трябва само леко запечатване, за да бъде тортилята автентична, но разбира се - въпрос на вкус е дали обичате така яйцата. Ако искате да си я приготвите по-препечена, просто я гответе по-дълго.

Поднесете като предястие самостоятелно в чиния или като основно в компания със свежа салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар