Постни спагети без месо

03/03/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122924743
"Паста и ароматни зеленчуци - очаквано добра комбинация "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 331
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода, в която е добавена 1 с.л. олио, сваряваме спагетите до готовност. Сварените спагети прехвърляме в гевгир и измиваме под течаща студена вода, за да се охладят и оставяме да се изцеждат.

Патладжана обелваме, нарязваме на кубчета (с размер половин кибритена кутийка) и посоляваме, изчакваме около 20 минути и изцеждаме с изстискване горчивия му сок.

Лукът и едната скилидка чесън нарязваме на ситно, прехвърляме в дълбок тиган с 1/2 к.ч. олио и запържваме за 5 минути.

Добавяме нарязания на ситни кубчета морков и наситнените на много дребно зелена, жълта и червена чушка.

След няколко минути добавяме патладжана и след като се запържи, добавяме нарязаната на ситно тиквичка и обелените и нарязани на кубчета домати.

Готвим още десетина минути при непрекъснато бъркане.

След това намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол, черен пипер, кимион, босилека, нарязаната на ситно останала скилидка чесън, една люта чушка по желание за пикантност и оставяме да покъкри на котлона докато сосът се сгъсти.

Поднасяме спагетите леко навити в чинии, като във всяка порция правим по средата гнездо и сипваме по 2-3 черпака от соса. Гарнираме с листенца пресен босилек.

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар