Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите с маслото.
Обвиваме правоъгълна тавичка или кутия с прозрачно фолио. На дъното и до половината от стените разпределяме с притискане от бисквитената смес.
Разбиваме изварата с миксер или пасираме с пасатор, за да се получи гладка консистенция.
Разтопяваме белия шоколад, смесен с 1 с.л. олио, на котлона и го изсипваме при изварата.
Разбъркваме добре.
Черния шоколад настъргваме директно в сместа с изварата и разбъркваме.
Изсипваме тази смес върху бисквитената подложка и заглаждаме.
Отгоре поръсваме с карамелизираните орехи.
Прибираме в хладилника за най-малко 10-12 часа , за да се стегне добре бисквитената торта.
Сладкишът с Извара без печене е готов.