Бити мекички със сирене от Видинско

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
8k
15
02/03/2018
"Във Видин бият само мекиците, за да станат най-вкусни "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 952
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте, докато шупне. В голяма купа добавете яйцата, олиото, захарта, солта, шупналото кисело мляко и разбъркате до хомогенна смес.

Отделно в друга купа пресейте около 600 г брашно и започнете да добавяте към яйчената смес при непрекъснато бъркане, докато тестото започне да става тежко и да не може да се бърка.

Тогава настържете сиренето на едро ренде при тестото, започнете да месите с ръце и да добавяте брашно, докато тестото спре да се лепи по пръстите.

Оставете тестото да почине за около 10 минути, след което върху кухненския плот започнете да го удряте 3 пъти по 15 удара. След всеки 15 удар поръсете плота с малко брашно и съберете тестото.

След като направите трите пъти удари, завийте тестото с чиста кърпа и оставете да почине за 30 минути така. Разточете тестото върху леко набрашнен плот с дебелина 0.5 см и изрежете на фигури по желание.

В дълбок тиган налейте повечко олио и го нагрейте на слаб огън, изпържете мекичките от двете страни до златисто.

Готовите мекички подредете върху кухненска хартия, за се отцеди излишната мазнина, сервирайте топли.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар