Замразен спанак с яйца и сирене

04/03/2018
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф517382922
"Вадете от фризера и запретвайте ръкави - става лесно и е гарантирано вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 171
  • Преглеждания за месеца418
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • замразен спанак - 1 пак.
  • яйца - 2
  • сирене
  • сол
  • черен пипер
  • бешамел - 1 малка кутия готов или домашно направен
  • ементал - кашкавал
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна, който сте нарязали на филийки. Добавете спанака и изчакайте да изври водата.

Изключете, добавете пармезана и натрошете сиренето (сиренето може да добавите сега или след това, когато го сложите в паничките, като го натрошите отгоре). Разбъркайте добре.

В керамични малки купички сложете на дъното няколко лъжички сос Бешамел (колкото да покрие дъното).

Сложете спанака, като се опитате да направите гнездо.

Вътре счупете по едно яйце. Изпечете във фурната, като пет минути, преди да извадите, ръснете с червения пипер върху яйцата и малко от ементала.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар