Кюфтета от спанак и киноа

Кюфтета от спанак и киноа3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Време беше и вие да опитате най-вкусните зеленчукови кюфтенца с киноа"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • извара - 200 г /ниско маслена/
  • киноа - 100 г
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • ленено брашно - 2 супени лъжици
  • масло - 30 г една малка бучка
  • яйце - 1 бр.
  • лют пипер - / по желание/
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • кимион - подправки на вкус
  • за соса
  • кисело мляко - 1 кофичка 2%
  • чесън - 2 - 3 скалидки
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се киноата, прецежда се и се оставя да изстине. В тиган се слага маслото, кромидият лук и чесънът. Добавя се измитият и нарязан спанак. Много леко се задушава всичко и се маха от котлона.

След като изстине, се добавя киноата, изварата, лененото брашно, яйцето, лютият пипер, солта и подправките.

Всичко се омесва и се оформят кюфтета, които слагаме в тавичка, предварително застлана с хартия за печене.

Кюфтетата от киноа се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Приготвяне на соса: счуква се чесънът, добавя се киселото мляко, солта и черният пипер. Разбърква се добре и е готов за консумация - който пожелае, си топи в соса кюфтетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: