Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Миничийзкейк Баба Марта

Миничийзкейк Баба Марта

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Миничийзкейк Баба Марта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Има много начини да зарадвате една жена, но преди да се хвърлите на кожено палто, опитайте с вкусен мини чийзкейк"

Необходими Продукти

  • За подложката
  • бисквити - 150 г
  • савоярди - 60 г бишкоти
  • масло - 100 г
  • За белия слой
  • крема сирене - 250 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - на вкус
  • ванилия
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
  • За желирания слой
  • сок от вишни - 500 мл
  • захар - 3 с.л. кристална
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите и бишкотите с блендер на фини трохи. Смесваме с мекото масло.

Разпределете сместа в силиконови форми за мъфини и притиснете с пръсти много добре, за да се уплътни.

Слагаме крем сиренето в купа, прибавяме заквасената сметана, ванилията и пудра захар.

Количеството на захарта е според вкуса. Пасираме сместа с пасатор до еднородна консистенция.

Заливаме желатина с 80 мл вода и го оставяме да набъбне. После го слагаме на водна баня на котлона (на много слаб огън) и бъркаме, докато се разтвори (без завиране). Оставяме желатина малко да изстине и когато стане топъл, но негорещ, го прибавете към крема.

Разбъркайте много добре.

Разпределяме крема във формичките върху бисквитената подложка. Прибираме в хладилник, за да стегне.

В това време загряваме на слаб котлон сока от вишни и захарта и бъркаме, докато захарта се разтвори, не е нужно да завира, а само да се сгорещи.

Изсипваме желатина в много топлия сок и бъркаме, докато се разтвори. Оставяме да поизстине и прибираме в хладилник.

Когато сокът започне да се желира, но още не е стегнал, разсипете във формичките върху белия слой.

Приберете чийзкейка в хладилник до пълно стягане на плодовия слой.

Миничийзкейкът Баба Марта е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: