Начин на приготвяне
Половината от брашното се пресява и се сипва в дълбока купа. Към него се прибавя натрошената мая и киселото мляко. След това се прибавят кокосовата захар, хималайската сол и олиото. Замесва се меко тесто, като постепенно се прибавя и останалото брашно. То трябва да е предварително пресято.
Готовото тесто се оставя да втаса за около 25 минути.
След това се оформя. Оформянето става, като втасалото тесто се разделя на три части. Всяка част от тестото се разточва на кръг и се прехвърля в тава. Тавата трябва да е застлана с хартия за печене.
Трите кръга тесто се наслагват един върху друг. След това по средата се слага една чаша и се режат 7-8 триъгълника. Във всеки триъгълник се прави разрез. През този разрез се промушват краищата отдолу нагоре. След това се подвиват.
Оформената пита се оставя да втаса отново за около 30 минути.
Втасалата пита се помазва с един жълтък, разбит с няколко капки вода и олио.
След това се пече в предварително загрята фурна на 190-200 градуса за около 40 минути.
През това време се приготвя украсата от фондан. От него се изрязва подкова и детелина. С молд направих две цветчета. Едното бяло и едното червено. След това преплетох бял и червен фондан и ги свързах. Да приличат на мартенички.
Готовата украса от фондан сложих върху питата, когато поизстина малко.