Начин на приготвяне
За масленото тесто се смесват всичките продукти. Оставя се в хладилник за 15-20 мин. След като се е охладило, се поставя във формички, като се поставя хартия за печене върху всяка и се слага боб или други зърна, например с леща или ориз пак става, за да може да се заеме хубаво формата. Пече се в предварително загрята фурна на 180°С за около 15 мин и след това се махат бобовите зърна и се пече до златисто-кафяво за около 10 мин. Когато са готови формичките, се охлаждат и после се прибират в хладилника.
Кремът се приготвя, като жълтъкът се разбива с малко от млякото, ванилията и нишестето. Останалото мляко се слага на умерен огън, като се добавят захарта и настърганите корички от лимона и портокала. Когато млякото започне да завира и захарта се е разтопила, се добавя на тънка струйка нишестето, като се бърка непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Накрая се добавя и маслото.
Готовият крем се охлажда, за да се стегне повече, като от време на време се разбърка, за да не хване коричка.
Желатинът се разтваря на водна баня така, както е описано на опаковката.
Сглобяването на тарталетите се прави, като в кошничките се налива от крема и отгоре се поставят плодовете и накрая се заливат с желатина. Оставят се в хладилника да се охладят.
Лесна идея за Деня на жената в знак на благодарност към нашите майки. :)
Коментари