Суджук от магарешко месо
Sudžuk od magarećeg mesa
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Суджук»Суджук от магарешко месо

Суджук от магарешко месо

Суджук от магарешко месо
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
06/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне150 мин.
Готвене150 мин.
Общо300 мин.
Порции1
"На тънко го нарежете и вкусно си хапнете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато се прави суджук от магарешко месо, то трябва да има и част сланина, тъй като самото месо е много сухо.

Сланината, която трябва да сложим към месото, е 300-400 грама на килограм магарешко.

Почиства се месото от ципите, премахва се лойта и се нарязва на парчета.

Сланината също режем на парчета.

Поставяме подправките и разбъркваме добре.

Оставя се за час-два, може и цяло денонощие и след това кайдисваме.

Пълнят се в черва и се нанизват на пръчка.

Оставят се на проветриво място да съхнат, като от време на време с точилка или бъркан минават.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: