Суджук от магарешко месо

06/03/2018
"На тънко го нарежете и вкусно си хапнете "
Приготвяне150 мин.
Готвене150 мин.
Общо300 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 367
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг2.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато се прави суджук от магарешко месо, то трябва да има и част сланина, тъй като самото месо е много сухо.

Сланината, която трябва да сложим към месото, е 300-400 грама на килограм магарешко.

Почиства се месото от ципите, премахва се лойта и се нарязва на парчета.

Сланината също режем на парчета.

Поставяме подправките и разбъркваме добре.

Оставя се за час-два, може и цяло денонощие и след това кайдисваме.

Пълнят се в черва и се нанизват на пръчка.

Оставят се на проветриво място да съхнат, като от време на време с точилка или бъркан минават.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар