Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Суджук»Суджук от магарешко месо

Суджук от магарешко месо

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Суджук от магарешко месо3 / 3
06/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
300 мин.
Порции
1
"На тънко го нарежете и вкусно си хапнете"

Необходими Продукти

  • магарешко месо - 5 кг
  • сланина - 1.5 кг
  • черен пипер
  • кимион
  • захар - 5 г
  • сол - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато се прави суджук от магарешко месо, то трябва да има и част сланина, тъй като самото месо е много сухо.

Сланината, която трябва да сложим към месото, е 300-400 грама на килограм магарешко.

Почиства се месото от ципите, премахва се лойта и се нарязва на парчета.

Сланината също режем на парчета.

Поставяме подправките и разбъркваме добре.

Оставя се за час-два, може и цяло денонощие и след това кайдисваме.

Пълнят се в черва и се нанизват на пръчка.

Оставят се на проветриво място да съхнат, като от време на време с точилка или бъркан минават.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: