Начин на приготвяне
В купа слагаме яйцето и към него прибавяме бакпулвер, сол, захар и няколко капки есенция ром. Разбъркваме добре и наливаме прясно мляко леко затоплено, като продължаваме разбиването.
Прибавяме и разтопено масло (30 г).
Постепенно сипваме пресято бяло брашно (1 и 1/2 ч.ч., същата чашка, с която измерваме прясното мляко) или колкото е необходимо, за да получим гъсто и лепкаво тесто.
Включваме котлона и слагаме да се загрява олио. В по-малък съд наливаме повече олио 2 см за пържене.
Олиото трябва да не е много горещо при пържене. Печката ни е с 6 степени, включвам на 4. Взимаме с чаена лъжичка от тестото и с друга лъжичка избутваме сместа в загрятото олио.
Пържим до златисто, почти до кафеникаво, за да сме сигурни, че бухтичките са добре изпържени и отвътре.
Изваждаме с решетъчна лъжица и слагаме бухтичките върху хартия да се отцеждат от излишната мазнина. Може да поръсим бухтичките с пудра захар.
Бързите бухтички без месене са готови.