Гювеч със Свинско и Пилешко

07/03/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313517875
"И зеленчуци харесваме, но някак по на сърце ни е гювеч със свинско и пилешко "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 075
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • свинско месо - 500 г
  • пилешко месо - 2 бутчета
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • мас - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • люти чушки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселата зелка на дребно. Поставяме тенджера с маста да се разтопи. Предварително сме нарязали свинското на хапки и изпържваме в маста, както и бутчетата.

Вадим месата и на тяхно място поставяме зелето. Оставяме да се задуши и след това прибавяме червения пипер, като разбъркваме добре. Премахваме от котлона.

Приготвяме си гювеча, като най-отдолу слагаме част от зелето, върху него поставяме свинско, отново зеле и накрая пилешките бутчета. Заливаме със зелевия сок и водата.

Поставяме във фурната и печем до полуготовност на зелето. Вадим, поръсваме отгоре с ориза и пак поставяме във фурната.

Готвенето продължава до сваряване на ориза.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар