Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Таранка на Скара

Маринована Таранка на Скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Маринована Таранка на Скара1 / 2
08/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • таранка - 1 кг
  • зехтин - 1 к.ч.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • чесън - 3 - 4 бр. скилидки
  • лимонов сок - сок от 1/2 лимон
  • дафинов лист - 2 бр. натрошени на малки парченца
  • розмарин - 1/2 к.л. сух
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Таранката почистваме от вътрешностите и отрязваме главите. Махаме люспите и ги измиваме внимателно.

От двете страни на таранката правим разрези с цел да може да поеме повече от маринатата и като се сложи на скарата да се изпекат по добре.

Всички съставки смесваме в купичка, като чесъна пасираме.

Рибата поливаме от всички страни и оставяме така да престои около час.

След като е вече готова, загряваме скарата, намазняваме я и подреждаме таранката. Пече се и от двете страни.

Поднасяме докато е още топла с гарнитура от картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: