Начин на приготвяне
Приготвяме плънката на омлета като за начало. Лукът се обелва и заедно с чесъна се накълцват на ситно кубче. Манголдът се измива добре, отцежда се и се накъсва на едри парчета.
В тиган с малко (около 15 г) краве масло сотираме кромида, чесъна и манголдовите листа. Когато зеленчуците променят цвета си ръснете щипка сол и босилек. Не препържвайте. Трябва зеленчуковата плънка да остане хрупкава.
В купичка чукваме двете яйца и разбъркваме с вилица. Лично аз не ви препоръчвам да слагате дори грам сол, защото печеното сирене и зеленчуковата плънка ще компенсират липсата ѝ в яйцата.
В тиган с незалепващо покритие разтопяваме 10 г краве масло и изливаме яйчената смес. Щом побелее равномерно в едната половина разстиламе сотираните зеленчуци и загъваме с другата половина. Когато се изпържи, прехвърляме омлета в основна чиния.
В тигана слагаме останалото краве масло (5 г) и плочката домашно овче сирене (с дебелина 1. 5 см).
Оставяме да се разлее и хване коричка от долната страна. С две шпатули го обръщаме за да се запече и от другата.
Гарнираме омлета с манголд отгоре със запеченото сирене и декорираме с домат.
Омлетът с манголд и запечено домашно овче сирене е готов.