Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Постен качамак със спанак и гъби

Постен качамак със спанак и гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Постен качамак със спанак и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Комбинирайте вкусове и цветове, хранете се вкусно и здравословно"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 200 г
  • гъби - 250 г
  • спанак - 250 г
  • вода - 4 ч.ч.
  • тофу - 100 g
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се слага да заври.

Спанакът и гъбите се измиват и нарязват.

Заврялата вода се посолява и се прибавя царевичното брашно. Разбърква се да не залепне и до 2 минути е готов.

Гъбите се запържват в сгорещено олио, а към тях след това се прибавя спанакът. Когато са готови, се посоляват.

Качамакът се сервира топъл, със спанак и гъби отгоре и поръсено с натрошено тофу.

Качамакът със спанак и гъби е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: