Начин на приготвяне
Разтопяваме свинската мас и към нея добавяме киселото мляко и захарта. Разбиваме и добавяме лимонената киселина, ванилията, яйцето и бакпулвера.
Разбъркваме и започваме по малко да сипваме брашно, докато се получи меко, но не лепкаво тесто.
Оставяме тестото за 20 минути да престои. След това откъсваме от него по малко количество, колкото орех, раздърпваме го леко и поставяме в средата малко шипков мармалад. Завиваме и оформяме на топчета.
Подреждаме масленките на разстояние едно от друго в тавичка и печем на 200 градуса до много леко порозовяване.
В момента, когато ги извадим от фурната, веднага ги овалваме в пудра захар, като ползваме лъжица, за да не ни пари.
Сладките с Мас и Кисело Мляко са готови.