Свински шол в гювеч

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свински шол в гювеч
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Случайно на някого да му се намира гювеч, че тук има една рецепта, която искаме да изпробваме"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг свински шол
  • зеленчуци - 1 пакет от 400 г замразени (моркови, бамя, зелен фасул, грах, червени чушки, тиквички, патладжани)
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 буркан консервирани
  • картофи - 5 - 6 средно големи
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Прехвърлят се в гювеча.

Свинският шол се нарязва на парчета. Запържва се в маслото и олиото на тиган за кратко. След това се прехвърля при картофите в гювеча.

В същата мазнина се запържва нарязаният на шайби лук, замразените зеленчуци, накрая се добавят подправките (червен пипер, черен пипер, риган, мащерка и сол), наситнения чесън и се залива с доматите.

Оставя се за няколко минути да покъкри на котлона. Сместа се изсипва в гювеча и се долива чаена чаша вода.

Захлупва се с капака и се пече около час и половина на слаба фурна (180 -190 градуса).

Ястието се поднася горещо.

Свинският шол в гювеч е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: