Начин на приготвяне
На дъното на голям гювеч слагаме нарязаните късчета свинско и телешко месо. Добавяме обелените и нарязани на кубчета кромид и морков. Поръсваме с червения, черния пипер, чубрицата и солта.
Объркваме всичко. Хубаво е, ако разполагате с време, да оставите така за 1 час, за да се овкуси месото.
Прибавете замразения грах и налейте вода. Водата трябва да покрива всичко и да е 2 пръста отгоре.
Сложете гювеча в студена фурна и включете на максимална температура. След един час намалете температурата.
След още един час проверете месото за готовност и вкус. Ако е нужно добавете още сол или подправки.
Разбийте брашното с малко студена вода и сгъстете с него гозбата. Върнете във фурната за още 10-15 мин и изключете.
Оставете гювеча да се доготви на изключена фурна за още един час.
Бавно сготвената гозба в глинен съд е винаги много вкусна! Сервирайте основното ястие топло.