Захаринките на баба

11/03/2018
"От златните ръце на баба са най-вкусни, а баба ги прави точно по тази рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
80 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо489 742
  • Преглеждания за месеца749
  • Преглеждания за седмицата199
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена80

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата, добавете киселото мляко и разбъркайте. Прибавете размекнатата мас, олиото, захарта, содата и лимоновата коричка.

Разбъркайте и прибавете брашното на части до омесването на меко тесто. Ако брашното не е достатъчно, прибавете още малко.

Накъсайте топчета от тестото и оформете курабийките.

Потопете всяка в захар и подредете в тава, застлана с домакинска хартия, като ги обърнете със захарта нагоре.

Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до порозовяване.

Рейтинг

5 10
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ani Petrova
Ani Petrova
11.06.2020 06:25
За втори път се опитах да направя тези захаринки но и двата пъти станах на камък и не се ядят. По скоро мога да си извадя зъб с тези захаринки отколкото да ги ям с удиволствие, станах толкожа корави като камък. Изглежда в рецептата нещо е объркано. Само съсипах продуктите.
0
0
Nikolinka Pazderkova
Nikolinka Pazderkova
15.02.2020 15:23
Какво е Hosso?
10
0
Дани
Дани
15.04.2020 18:39
Слънчогледово олио с високо съдържание на Омега киселини.
1
0
Биляна Владова
баба ми ги прави същите и винаги когато ходех на гости имаше по 2- 3 огромни купи пълни със захаринки. за мен лично това е вкусът който помня от ваканциите при баба
60
7