Свински Флейки с Картофи

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински Флейки с Картофи
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Непретенциозни, апетитни, съвършени - крехки свински флейки с картофи"

Необходими Продукти

  • свински врат - 800 г флейки
  • картофи - 500 г
  • олио - 50 мл
  • бира - 100 мл
  • вода - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските флейки на парчета. Подправете със сол и черен пипер. Почистете и нарежете на големи парчета картофите.

Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера на котлота и запържете месото.

След като се позапържи, добавете картофите и разбъркайте хубаво.

Добавете още малко сол и черен пипер и гответе, като разбърквате около 2-3 мин.

Прехвърлете запърженото свинско месо и картофите в тава. Поръсете с червен пипер и залейте с бирата и водата.

Печете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин. Разбъркайте по време на готвенето. Поръсете готовото ястие с нарязан магданоз.

Свинските Флейки с Картофи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: