Начин на приготвяне
Изберете сорт червена чушка, при който зеленчукът да е месест. Обелете я и поставете в купа заедно с всички останали продукти. Пасирайте до гладка консистенция и оставете в хладилник за 1 час, за да стегне.
Ако желаете да придадете форма за по-елегантен вид на вашия дип, то може да сложите в чашка или съд с формата, която желаете, и да оставите в хладилника за повече време - поне 3-4 часа.
После обръщате формата върху чиния, в която ще сервирате и така дипът ще е стегнат и по-твърд. В противен случай се сервира в купички, тъй като е с консистенцията на крем.
Преди сервиране поръсете дипа със смлените лешници и украсете с още листенца босилек.
Поднесете със препечени филийки или крекери.
Добър апетит!
Съвет: Ако не разполагате с лешници, те могат да се заместят с бадеми или орехи.
Дипът от крема сирене и печена чушка е готов.