Лапад в буркани

Лапад в буркани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • лапад - 1 кг листа
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да се съхрани лападът, трябва да изберем млади листа. Ако са по-едри, им махаме жилата по средата.

Измиваме и оставяме да се отцедят.

В съд със сгорещено олио поставяме листата, добавяме солта и разбъркваме .

Всичко това объркваме на огъня няколко пъти и премахваме.

Пълним в буркани и стерилизираме за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: