Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Леща на Фурна с Наденица

Леща на Фурна с Наденица

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Леща на Фурна с Наденица
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Класическа рецепта от Българската кухня си търси гладно семейство за споделени вкусни мигове"

Необходими Продукти

  • наденица - 300 г луканкова
  • лук - 1 голяма глава
  • леща - 800 г (2 консерви сварена)
  • винен оцет - 3 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • домати - 400 г консерва обелени и на кубчета
  • зехтин
  • чубрица - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • захар - щипка за доматения сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете главата лук на 4 парчета. Нарежете наденицата на парчета.

Загрейте оребрен тиган и запечете лука и наденицата.

Изсипете лещата в тава. Добавете оцета, нарязаната наситно скилидка чесън, чубрицата и овкусете със сол.

Отгоре подредете запечения лук на люспи и парчетата наденица. Намажете ги с меда.

Запечете в предварително загрята фурна на 180°C за 20 мин.

Междувременно загрейте зехтина и запържете доматите на кубчета до сгъстяване.

Овкусете соса с малко захар и сол.

Сервирайте лещата, като сложите отгоре от доматения сос и върху него парчета наденица и лук.

Лещата на Фурна с Наденица е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: