Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Булгур с лук и домати

Булгур с лук и домати

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Булгур с лук и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Имаме си нов фаворит сред топлите салати - това зеленчуково-булгурено изкушение за ценители!"

Необходими Продукти

  • булгур - 2 и 1/2 ч.ч., измит и отцеден
  • лук - 5 глави
  • масло - 4 с.л.
  • домати - 2 броя, големи
  • бульон - 1 и 1/2 ч.ч. зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете скълцания лук в мазнината и добавете булгура.

Оставете да се готви за 10 минути, като бъркате от време на време.

Добавете доматите, нарязани на кубчета, долейте бульона и овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Покрийте съда и гответе на слаб огън за около 30 минути или докато булгурът поеме течността.

Добре объркайте и поднесете булгура с лук и домати топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: